Wie is de vrolijke taaljuf

Mijn naam is Joyce Dantuma en ik ben geboren en getogen in het pittoreske Assen. Ik heb een superleuke vriend en woon samen met mijn vier (straat)katten. Mijn passies zijn dieren en natuur. Met mijn leenhond ploeter ik elke dag door het bos of over de hei. Heerlijk! Duurzaam leven vind ik belangrijk, psychologie en filosofie vind ik interessant en lees daar graag over. Daarnaast vind ik het ook héél leuk om met vrienden te grappen en grollen én te borrelen (lees: wijn drinken 😁). Het liefste met (live) muziek erbij! Humor en muziek zijn voor mij essentieel in het leven. Daarnaast zijn eerlijkheid en iets voor een ander betekenen voor mij belangrijk. Ik hecht veel waarde aan contact en ben dol op mijn familie en vrienden. Wat doet dé Vrolijke Taaljuf? Ik ben tekstschrijver. Ik ben dol op schrijven. Het zet mij in vuur en vlam. Het kietelt mijn creativiteit. Zo schrijf ik artikelen voor een lokale krant en een column voor een bedrijf. Ik interview mensen, doe online onderzoek en tik een eind weg. Daar geniet ik echt van. En ik schrijf teksten voor verschillende sociale media-accounts en mag ook de vormgeving (in Canva) doen. Dat freewheelen vind ik fijn. Uiteraard alles in goed overleg met de klant. Samenwerken en samen creëren, geeft mij veel energie.

Maar ik schrijf niet alleen hoor! Ik redigeer ook bestaande teksten. Heb je een tekst die je wat saai vindt? Is je website verouderd? Kun je zelf leuk schrijven, maar worstel je met spelling en/of grammatica en te lange zinnen? Ik geef je tekst een boost.

En last but not least. Ik geef schrijfcoaching! Dat vind ik zo leuk om te doen. Ik heb een vlotte, luchtige, vrolijke schrijfstijl. Het moet makkelijk leesbaar zijn. Niet te ingewikkeld. Dat is voor mij de essentie van een goede tekst. Dus als jij ‘beter’ wilt leren schrijven? Kom bij mij! Ik help jou op een positieve, informele manier. Geen druk. Het moet leuk zijn om te leren, toch?